Ridskoleverksamheten

Vårterminen 2024 börjar v 2 och slutar v 25. Teorilektioner kommer att komma utspritt under terminen.

Intresserad av att börja rida?

Svara på formuläret på sidan Vill du börja rida? om du är intresserad av att börja rida hos oss.

Ridpriser och lektionsschema

På sidan Lektionsschema hittar du vilka lektioner som finns för tillfället. Hur mycket det kostar att gå på lektioner hittar du på Ridpriser. Utöver lektionskostnaden måste man även vara medlem i klubben, vilket kräver en årlig Medlemsavgift. Läs mer om betalningsreglerna för medlemmar och ridelever här.

Frånvaro

Kan du inte delta på din lektion ska du meddela det senast samma dag kl 15 via formuläret på sidan ”Frånvaroanmälan och igenridning”. Gör du detta kan du i mån av plats få möjlighet att rida igen din missade lektion under terminens gång. Man kan aldrig rida igen i förskott.

Ridlärare

Våra ridlärare under vårterminen 2024 är främst Nicole Josefsson, Elin Andersson, Frida Andersen och Cricko Hjärtkvist. Nicole har lektioner på måndagar, onsdagar, torsdagar och vissa tisdagar. Elin har vissa lektioner på tisdagar och onsdagar. Frida har lektioner vissa tisdagar. Cricko har barnlektioner etc.

Hästar

Ridskolan har för närvarande 9 hästar och ponnyer. 3 stora hästar (Meriva, Akrobat och Valle), 3 D-ponnyer (Heidi, Affe och Leigar), 2 C-ponnyer (Rosie, och Tuss) och 1 B-ponny (Candy). Utöver våra egna hästar lånar vi ibland även några av privathästarna till vissa lektioner.

Mocknings- och fodringsjour

Eftersom det är en ideell förening så krävs det ideellt arbete för att hålla igång klubben. För lektionsryttare är det obligatoriskt att hjälpa till med skötseln av hästarna på helgen. Antingen via Mockningsjouren om man rider i en stor grupp (för barn/ungdomar) eller via Fodringsjouren om man rider i en liten grupp (för äldre ungdomar/vuxna).

Uppsägning av lektionsplats

Uppsägning av lektionsplats på ridskolan sker skriftligt via formuläret på sidan ”Uppsägning av lektionsplats”. Uppsägningen måste vara oss till handa senast 30 juni om du inte vill fortsätta under hösten, eller 30 november om du inte vill fortsätta under våren, för att vi ska kunna planera grupperna för nästa termin.

Delfodervärd på en ridskolehäst

Vi erbjuder våra elever att vara delfodervärd på en ridskolehäst på lördagar, då man sköter om och rider sin hästen. Ridningen är främst uteritter, då våra hästar på vardagarna går ganska mycket i ridhus eller paddock.

Allmänna bestämmelser

För att både hästar och människor ska trivas och för att olycksriskerna ska minska så har vi beslutat om allmänna bestämmelser som ska följas. Det handlar till exempel om hur hästarna ska skötas, åldersgränser för när det är krav på säkerhetsväst, krav på ryttarens utrustning vid ridning och så vidare.

Vill du ha råd, hjälp eller någon att prata med?

Vill du ha råd, hjälp, någon att prata med eller ventilera till så kan du kontakta Aina Olin (0703058400, aina.olin@utb.boxholm.se). Hon har utsetts som stödperson i klubben, och är opartisk i att hon inte är med i styrelsen. Det du pratar med henne om är förs inte vidare om du inte specifikt ber henne om det.